Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

JVC Cuijk beloont zichzelf niet

02-12-2018

JVC Cuijk beloont zichzelf niet na prima wedstrijd tegen UNA en doet aan klantenbinding. 

Vooraf was duidelijk; ‘het op de tweede plaats staande UNA‘ was DE ploeg waartegen JVC Cuijk kon laten zien dat de slechte resultaten van de afgelopen weken een vergissing waren. Een nieuwe kans om te bewijzen dat de positie op de ranglijst niet past bij de ploeg uit Cuijk.

De Cuijkse ploeg betrad het veld met een opnieuw gewijzigde ploeg. Jacky Chi had weer een basisplaats en de posities binnen de ploeg werden anders ingevuld.

Paco Geutjes weer op het middenveld en Furkan Alakmak met een basisplaats op de linkervleugel. Kilian Koesni als linkervleugelverdediger waardoor Alexander Lejic niet op het veld stond. Yassin Aarab was weer naast Jurre Grotenhuis centraal in de verdediging geposteerd. En zoals het dan zo mooi in de voetbalwereld verwoord wordt; ‘Het stond beter’.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de Cuijkenaren met een andere spelopvatting en energie  aan deze wedstrijd begonnen. Scherp in de duels, beter in de passing dan vorige week, meer beweging rondom de bal en strijden voor elkaar. UNA liet zien dat ze niet voor niets tot de beste ploegen in de 3e divisie behoort. Met verzorgd voetbal konden ze elkaar goed vinden en hielden ze de bal veelvuldig in bezit, zonder overigens dreigend te worden.

Het gevolg was een aantrekkelijke eerste helft. JVC Cuijk creëerde met name in de begin fase een aantal grote kansen. In de 12e minuut stond al bijna de 1-0 op het scorebord. De bal wordt net voor de doellijn weggehaald. Een goed geplaatst schot van Furkan Alakmak wordt door de keeper van UNA gepakt en Rik Renirie komt na een goed uitgespeeld aanval alleen voor de keeper. De doelman van Una komt echter als winnaar uit deze strijd. Ook Stan Broenland moet in Keeper Derix van Una zijn meerdere erkennen als deze zijn kopbal voor de lijn wegplukt. Een voorsprong zou in deze fase echt verdiend zijn.

De laatste 5 minuten van de eerste helft waren achter volledig voor UNA. Een aantal reddingen van keeper Kanters zorgen ervoor dat met een 0-0 de rust bereikt wordt.

Meteen na de theepauze komt JVC Cuijk ook goed weg als Jay van Boxtel een bal van de lijn kopt. De linkervleugelverdediger speelt een sterke wedstrijd en laat zich ook veelvuldig aanvallend zien.  De ‘Roodwitten’ blijven ook in de 2e helft dreigend. Een kans voor Rik Renirie wordt door laatstgenoemde hoog overgeschoten. Een kopbal van de ingevallen Jeroen van Schoonhoven wordt door de keeper net onder de lat weggetikt. Op een inzet van dezelfde Jeroen van Schoonhoven moet zelfs Una –verdediger Lex van Dijk zijn keeper te hulp schieten. Hij voorkomt een voorsprong voor JVC Cuijk.

Toch is het Una dat de 1-0 maakt. Een hoekschop voor Una wordt door van Dijk binnengekopt. Het strijdvaardige JVC Cuijk laat de koppen niet hangen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Met een aantal wissels proberen de trainers Akankan en Straatman de gelijkmaker te forceren. Dit resulteert in een spannende slotfase waarin het publiek meegesleept wordt door een op en neer golvend spelbeeld met kansen over en weer.

Het blijft echter 0-1 waardoor JVC Cuijk op plaats 14 in de 3e divisie blijft staan.

Met nog een 4-tal ploegen onder zich op de ranglijst blijven de zorgen aanwezig, maar het vertoonde spel biedt zeker aanknopingspunten voor de komende wedstrijden tegen HBS en EVV. Wanneer dezelfde spelopvatting en wedstrijdmentaliteit op de mat wordt gelegd zijn er zeker mogelijkheden.

En zal de ploeg de Cuijkse supporters aan zich binden.« terug naar overzicht