Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

JVC Cuijk zakt door 3 – 0 nederlaag naar plek 14

26-11-2018

Slechte reeks maakt dat JVC Cuijk in onderste regionen belandt.

Al na 2 minuten komt JVC Cuijk op een 1-0  achterstand door een doelpunt van Ferry van den Berg. Op een besliste wijze mikte hij de bal in de linkerhoek. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door slordig voetbal van beide ploegen. Toch kreeg OSS ’20 ook in die fase de betere kansen.

De  2-0, die ook al snel leek te vallen werd , gelukkig voor de ploeg uit Cuijk, wegens buitenspel afgekeurd.

JVC Cuijk deelt enkele plaagstoten uit en geholpen door de keeper van OSS’20 komt het bijna op 1-1. De bal wordt echter vlak voor de doellijn gered. Ook Jeroen Schoonhoven is dicht bij een treffer wanneer hij een duel van de keeper wint, maar zijn kopbal gaat rakelings naast.

De ploeg uit OSS heeft recht op meer doelpunten maar wordt hierbij gehinderd door spits Jeroen Schoonhoven die de bal van de Cuijkse doellijn kopt en de van een blessure teruggekeerde keeper Yorrit Kanters zorgt ervoor dat de 1-0 tot de theepauze op het scorebord blijft.

Het spelbeeld na de pauze laat een aandringend OSS zien dat op zoek is naar meer doelpunten. Al na 7 minuten is het Jos Peltzer die de score verdubbeld. JVC Cuijk is onmachtig in deze fase en gedurende de tweede helft creëert het nauwelijks kansen. Kleine kansjes van Lucas van den Heuvel, Rik Renirie en Jay van Boxtel zijn de enige wapenfeiten die de Cuijkenaren hier tegenover stellen.

Geen moment hebben de Cuijkenaren recht op meer. Wanneer Bob Zonnenberg halverwege de 2e helft de 3-0 op het scorebord zet is de wedstrijd gelopen. JVC Cuijk verliest van een beter OSS’20.

Het feit dat Moos Hendrix zijn debuut maakt in het zondag 1 elftal van JVC Cuijk is een lichtpuntje. Hij doorliep bijna de gehele jeugdopleiding van JVC Cuijk, totdat hij naar VVV vertrok. Zijn terugkeer op het Cuijkse nest leverde hem vandaag de eerste speelminuten op. Opnieuw een jeugdspeler van de eigen club die op 3e divisie niveau zijn capaciteiten mag etaleren.

De ploeg van trainer Ferdi Akankan en Dennis Straatman lijkt elke week met minder vertrouwen te voetballen. De recentelijke nederlagen doen het vertrouwen geen goed en de wisselende samenstellingen zijn misschien wel een reden voor het ontbreken van ‘vastigheid’. Van de andere kant weet deze JVC Cuijk-ploeg ook dat vorig seizoen na een mindere reeks in de eerste periode een heel erg goede tweede periode volgde. Deze periode leidde zelfs tot een plek in de nacompetitie. Deze ploeg heeft de kwaliteiten om deze prestatie te herhalen. Volledige focus en gretigheid zijn nodig om tot een zelfde niveau te komen.« terug naar overzicht