Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

Ongeïnspireerd JVC Cuijk verliest tegen laagvlieger Westlandia

19-11-2018

Een Cuijkse ploeg die opnieuw in een andere samenstelling het veld inging verliest in een slechte wedstrijd tegen een van de staartploegen uit de 3e divisie. Westlandia ging met 3 punten naar huis op basis van een grotere wil om te winnen. Twee matig voetballende ploegen maakten dat in een laaghangende herfstzon een wedstrijd werd gespeeld die eigenlijk geen winnaar verdiende. JVC bewijst zichzelf met dit verlies geen dienst en komt op de 12e plek in de 3e divisie terecht.

De JVC Cuijk supporters weten gelukkig dat de grootste JVC- voetbaltalenten meer in huis hebben dan datgene wat zondagmiddag op het Cuijkse kunstgras werd vertoond. Met Paco Geutjes dit keer als centrale verdediger, Furkan Alakmak en Jacky Chi op de reservebank en Koesni in de basisopstelling werd geprobeerd wat meer defensieve zekerheid in te bouwen. Het aantal doelpunten dat de Roodwitten de laatste weken om de oren kreeg mag de argumentatie achter deze keuzes zijn.

De eerste tien minuten van deze wedstrijd waren volledig voor JVC Cuijk. 2 Grote kansen maakten dat toen al de basis voor een overwinning gelegd had kunnen worden. Lars Loermans wordt door een heerlijk aangesneden lange bal van Jurre Grotenhuis gelanceerd. Lars Loermans maakt zich goed vrij en volleert van dichtbij op de paal. Een 1-0 voorsprong zou op dat moment de verhoudingen prima weergeven. Echter het tegendeel is waar; uit een goed uitgevoerde counter maakt de nummer 11 Gio Serbony de 0-1.

Na een goede openingsfase komt JVC Cuijk steeds meer in de verdrukking. Het balbezit, de gewonnen duels, de hoekschoppen, zijn in deze fase talrijker in het voordeel van Westlandia. Jurre Grotenhuis ziet met zijn verdediging de stroom van aanvallen op zich afkomen. Een corrigerende sliding van de centrale verdediger kost hem een gele kaart.
Verdediger Yassin Aarab moet als gevolg van een blessure al snel het veld verlaten en wordt vervangen door Furkan Alakmak. Jay van Boxtel verhuist naar de rechtervleugelverdedigerpositie en Furkan Alakmak komt op de linkerflank terecht.
De komst van Furkan Alakmak brengt meteen leven in de brouwerij, al is het van korte duur.
De technische begaafde en creatieve linkeraanvaller is dreigend en is in de combinatie in deze fase ongrijpbaar. Het leidt echter niet tot doelpunten.
Met een 0-1 stand wordt de kleedkamer opgezocht.

Al snel na de thee wisselt trainer Grunholz van Westlandia Can Memisoglu in voor Mhamdi Salahedinne. Het spelbeeld na de pauze is licht in het voordeel van de ploeg uit Naaldwijk, maar datzelfde spelbeeld is niet 3e divisie waardig. Beide ploegen deden duidelijk niet aan klantenbinding.
Dit integendeel tot gastheerschapbewaker Maurice Zonnenberg bij JVC Cuijk, die met warme chocomelk en slagroom langs de tribunegasten ging.
Een klein lichtpuntje in deze wedstrijdfase was een schot van Jay van Boxtel op het doel van de groen-witten. De keeper pareerde deze pegel relatief makkelijk.

Op het moment dat JVC Cuijk het heft in handen neemt en wat dwingender speelt wordt Furkan Alakmak in het strafschopgebied van de Naaldwijkenaren gevloerd. Resoluut wijst de arbiter naar de penaltystip. De kans om weer in de wedstrijd te komen wordt door spits Jeroen van Schoonhoven met een pover rolletje langs de linkerkant van de linkerpaal geschoten. Hiermee lijkt heet geloof in 3 punten voor JVC Cuijk te verdwijnen.

Trainer Edwin Grunholz (voormalig veld- en zaalvoetbal prof) wisselt vrij snel achter elkaar twee keer om als trainer van een ploeg in de degradatiezone de 1-0 te verdedigen. De supporters van JVC Cuijk en de ploeg uit Naaldwijk wachten op het slotoffensief van hun eerste zondagelftal. Dit blijft echter uit. Plichtmatig gedraaf zonder de overtuiging om het om te zetten tot gecoördineerde aanvallen maakt dat Westlandia de duels wint. Hieruit volgt een mooie steekbal die door de Naaldwijkse aanval op waarde wordt geschat en onberispelijk wordt binnengeschoten.

Deze 0-2 maakt dat er gewisseld wordt om aan te vallen. Middenvelder Koesni verlaat het veld en aanvaller Lucas van den Heuvel versterkt de aanval. De makkelijk passerende van den Heuvel geeft een prima voorzet op Jeroen van Schoonhoven die deze voorzet subtiel op het doel tikt. Deze inzet verdwijnt echter vlak langs de rechterpaal.

Tot overmaat van ramp krijgt JVC Cuijk in de slotfase ook nog een strafschop tegen die tot de 0-3 eindstand leidt. Een nederlaag die tot nadenken stemt. Wanneer laat JVC Cuijk haar ware gezicht weer zien? In de uitwedstrijd tegen OSS ’20 dan maar?


JVC Cuijk tegen Westlandia in een stralende, laagstaande herfstzon.« terug naar overzicht