Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

JVC Cuijk pakt opnieuw 3 punten in thuisduel

29-10-2018

Het warme weerzien met de sympathieke oud – JVC Cuijk trainer Ruud Kaiser heeft JVC Cuijk geen windeieren gelegd. Een wonderschone treffer van invaller Furkan Alakmak, in de laatste minuten van een wedstrijd waar door beide ploegen veel energie in gelegd werd, maakte dat toch de 3 punten in Cuijk bleven.

De trainers Ferdi Akankan en Dennis Straatman hadden hun ploeg op een 3 –tal posities gewijzigd. Furkan Alakmak, Jeroen van Schoonhoven en Jacky Chi speelden deze zondag niet en in hun plaats maakten Lucas van den Heuvel en Killian Koesni hun opwachting.

JVC Cuijk startte echter dramatisch. Binnen een minuut lag de 0-1 achter keeper Desney Rooijendijk. Hij werd verrast door een eigen goal van Jassin Aarab. JVC Cuijk legt echter in de 6e minuut de bal alweer in het doel van Dongen. Een grabbelende Dongenkeeper Wessel Stappers legt de bal klaar voor Killian Koesni die hem gedecideerd binnentikt.

In die eerste 20 minuten heeft Dongen het beter van het spel en heeft JVC Cuijk veel werklust nodig om het tij te keren. De Roodwitten verdedigen naar voren door en zetten druk over het hele veld. Veel duels worden gewonnen en het spelbeeld verandert hierdoor. JVC Cuijk speelt in hoog tempo en laat veel ruimte achter de eigen verdediging. Dongen loert op een uitbraak en JVC Cuijk speelt dwingend. Dit leidt tot kansen voor JVC Cuijk. Een laag schot van Lars Loermans wordt door keeper Wessels net weggetikt en keeper Rooijendijk redt knap op een vrije trap van Thomas Schilders. De oud jVC Cuijk – speler plaatst zijn vrije trap net onder de lat van het doel van de thuisploeg en de Cuijkse keeper tikt m net onder de lat vandaan.

Een verre ingooi van Aleksandar Lejic wordt door Killian Koesni op waarde geschat en hij schiet vanaf de rand van het strafschopgebied op de paal.

Na de theepauze laat JVC Cuijk zien dat ze in thuiswedstrijden moeilijk te verslaan zijn. Net zoals voor de pauze leggen ze veel energie in hun spel en dit leidt tot enkele kansen. De beste kans wordt door Lars Loermans zelf gecreëerd.  Zijn pegel gaat rakelings naast.

JVC Cuijk brengt Furkan Alakmak voor Lucas van den Heuvel. De creatieve linkerspits moest op de bank plaatsnemen omdat hij te weinig kon trainen de afgelopen week. Zijn verlovingsweek was daar debet aan.

De leeggespeelde Lars Loermans en Jassin Aarab tonen aan dat JVC Cuijk in deze wedstrijd diep moest gaan. Zij worden vervangen door Jeroen van Schoonhoven en Bjenze Graat. JVC Cuijk krijgt nog een kans via Jurre Grotenhuis. Hij kopt een corner van Killian Koesni net naast de paal.

In de laatste 10 minuten van deze wedstrijd pakt Dongen het initiatief en zet JVC Cuijk met de rug tegen de muur. De fittere Dongenaren maken het JVC Cuijk in deze fase knap lastig.

Toch valt de winnende goal toch no in het voordeel van JVC Cuijk. Knap doorzetten van Jay van Boxtel leidt tot een voorzet van deze rechtervleugelverdediger. De vrij staande Furkan Alakmak neemt deze bal vanaf de rand van de 16-met er direct uit de lucht op zijn schoen. Snoeihard belandt deze mooie volley achter de Dongen doelman.

Een terechte overwinning in een aantrekkelijke wedstrijd waarin veel strijd geleverd werd, maar ook veel fouten gemaakt werden.

Deze overwinning maakt dat JVC Cuijk op plaats 9 blijft staan, maar wel aansluiting vindt bij de ploegen net boven de Roodwitten. Volgende week de uitwedstrijd bij HSC ’21.

Furkan Alakmak, de maker van het wonderschone winnende doelpunt« terug naar overzicht