Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

Jong Volendam maatje te groot voor JVC Cuijk

21-10-2018

Zaterdagmiddag 20 oktober om 14.30 trapte Jong Volendam en JVC Cuijk af in het Stadion van Volendam.
De wedstrijd begon wat aftastend, het eerste schot op het Cuijkse doel met daarin wederom keeper Desny Rooijendijk kwam in de 11e minuut en werd goed gepareerd door Desny. Reeds in de 13e minuut komt JVC op 1-0 achterstand, een bal die strak over de grond kwam ging miraculeus door de benen van de keeper. Nog geen 4 minuten later stond onze verdediging niet goed op te letten, daardoor komt Volendam in de 17e minuut op een 2-0 voorsprong. Kort daarna vind er een botsing plaats tussen aanvoerder Jurre Grotenhuis en keeper Desny Rooijendijk. Desny verlaat het veld, waardoor keeper René van der Greft zijn debuut mocht maken in de 3e divisie.

In de 34e minuut krijgt een JVC een penalty tegen omdat Jay van Boxtel een speler in de rug duwde. Eigenlijk was deze aanval buitenspel, maar de scheidsrechter geeft, ten nadele van JVC Cuijk, toch een penalty. René koos de goede hoek, maar kwam net een paar centimeter tekort. De 3-1, een doelpunt van Jeroen van Schoonhoven, valt nog voor rust. JVC krijgt een corner en Volendam weet deze bal niet te verwerken. Jeroen van Schoonhoven maakt gebruik van de chaotische situatie en schiet de bal binnen. Even dacht de rood-witte ploeg dat het nog mogelijk was, maar 1 min voor rust werd de verdediging van JVC eenvoudig uitgespeeld waardoor de spits van Volendam de bal makkelijk kon binnen tikken.

In de 2e helft start JVC wederom aftastend, wellicht om de schade beperkt te houden. In de 55e minuut verlaat Sjoerd Booijen het veld en komt Jassin Aarab de ploeg versterken. Vlak na deze wissel laat René van der Greft de bal los. Een speler van Volendam was er als de kippen bij en schiet de bal binnen. 5-1. Ook Paco Geutjes verlaat na een uur het veld, Lars Loermans mag nog een half uur spelen in de op dat moment reeds besliste wedstrijd. Na een vrije trap van JVC, waar niks uit komt , countert Volendam en wordt er vanaf de rechter flank op goal geschoten. Een schitterend geplaatst schot in de linker bovenhoek is niet te houden voor René van der Greft. 6-1. In de 78e minuut krijgt Volendam nog een corner, die verdediger Alex Leijc van de lijn haalt.
Na exact 90 min gespeeld te hebben fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Een verdiende overwinning voor Jong Volendam tegen een tam en onmachtig JVC. Volgende week spelen we thuis tegen Dongen, de ploeg van oud trainer Ruud Kaiser. Onze oud trainer heeft vandaag een scout naar Volendam gestuurd om onze mannen te analyseren. De mannen van Ferdi Akankan en Dennis Straatman kunnen tegen Dongen zondag laten zien dat deze pot in Volendam een incident was.« terug naar overzicht