Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

JVC Cuijk wint van Quick Den Haag in ‘winderige’ wedstrijd

15-10-2018

3e thuiszege op rij zorgt voor een plek in het linker rijtje.

In een wedstrijd waarvan de kwaliteit mede bepaald werd door de stevige windvlagen hield JVC Cuijk 3 punten in Cuijk. Een doelpunt van Paco Geutjes was genoeg om Quick met gebogen hoofd terug te sturen naar Den Haag. Een opsteker was dat Stan Broenland weer terug was in de ploeg.

Met een middenveld waar 3 voetballende spelers stonden opgesteld (Stan Broenland, Jacky Chi en Paco Geutjes)  waren de intenties van JVC Cuijk vanaf het begin duidelijk. Na 2 keer 45 minuten zou er alleen tevredenheid zijn als onze rood-witten een overwinning konden bijschrijven. Met 3 echte aanvallers in de voorste lijn ( Furkan Alakmak, Jeroen van Schoonhoven en Rik Renieri)  en de zojuist genoemde middenvelder, stond er een zeer aanvallende  Cuijkse ploeg. Tel daarbij op dat de vleugelverdedigers ( Jay Van Boxtel en Alex Lejic) ook vaak ‘opstomen’ langs de zijlijnen dan mag je vaststellen dat de trainers Ferdi Akankan en Dennis Straatman er rekening mee hielden dat de Cuijkenaren vooral op de helft van de tegenstander te vinden zouden zijn.

Paco Geutjes (Foto: Ruud Voest – Bron: De Gelderlander)

Gedurende de eerste helft zagen we inderdaad dat spelbeeld. Een veelvuldig in balbezit verkerend JVC Cuijk en een Haagse ploeg die vooral verdedigde en met lange ballen op hun grote spits probeerden aanvallend gevaarlijk te zijn. Jvc Cuijk laat de bal het werk doen en brengt vooral Furkan Alakmak in stelling. De linkerzijkant wordt veelvuldig ingespeeld en de rechterzijkant wordt nauwelijks bereikt. De crosspasses komen moeilijk aan en de wind speelt hierin een belangrijke rol. Een goede inspeelbal van Paco Geutjes op Stan Broenland in de 33e minuut zorgt dat de Cuijkse ploeg gevaarlijk wordt. De door Stan Broenland ingeschoten bal is een makkelijke prooi voor de keeper van Quick.

Een 0-0 ruststand geeft de verhoudingen niet goed weer en JVC Cuijk verlaat dan ook ontevreden het veld.

Al in de 48e minuut zorgt Paco Geutjes voor de terechte 1-0 voorsprong. Vanaf dat moment lijkt JVC Cuijk alleen bezig met het verdedigen van de voorsprong. In plaats van ‘voetballend’ door te drukken en de tegenstander vast te pinnen op eigen helft zakt de Cuijkse ploeg in en komt steeds minder op de helft van de tegenstander. De stevige wind maakt dat bij de Cuijkse uitbraken de bal steevast teveel snelheid heeft en onbereikbaar is voor de Cuijkse spitsen. In de 74e minuut lijkt Quick zelfs op voorsprong te komen, maar de goal wordt afgekeurd, omdat een doorkopbal beland bij een buitenspel staande Hagenees. JVC Cuijk komt met schrik vrij.

Het grote wisselen volgt daarna. Bij beide ploegen worden in 15 minuten in totaal 5 spelers ingebracht. Bij JVC Cuijk wordt Rik Renirie gewisseld voor de jonge Lukas van de Heuvel. Vlak daarna verlaat Furkan Alakmak het veld en wordt vervangen door Koesna. En vlak voor tijd komt Lars Loermans in het spel voor Jacky Chi.

JVC Cuijk sleept in een niet al te beste wedstrijd 3 punten binnen. Andere winstpunten; veel geblesseerden keren weer terug in de ploeg waardoor de trainers weer kunnen bouwen aan automatismen. Volgende week tegen koploper Jong Volendam zullen alle registers open moeten om een goed resultaat weg te halen in het dorp van het ‘andere Oranje’.« terug naar overzicht