Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

JVC Cuijk haalt noodzakelijke 3 punten uit rommelige wedstrijd

01-10-2018

Veel geblesseerden in de Cuijkse zondag 1 selectie zorgen ervoor dat de kwaliteit van de brede selectie op de proef gesteld werd.

Vooraf was helder dat de waslijst aan geblesseerde spelers voor een compleet gewijzigde samenstelling van de JVC Cuijk zondag 1-groep zou zorgen. In deze uiterst belangrijke 6 punten- wedstrijd is dat een niet geruststellend gegeven.

Stan Broenland, Yassin Aarab, Jorrit Kanters, Lars Loermans, Alex Lejic en Jay van Boxtel starten allemaal niet in de basisopstelling terwijl dit normaal gesproken zekerheidjes zijn. De laatste 2 zaten overigens al weer op de bank en kregen ook weer speelminuten. Lejic en van Boxtel speelden in de beslissende fase van deze wedstrijd een positieve rol.
De sterk invallende Jay van Boxtel (Foto Gerno de Haas)

De vervangers van de bovengenoemde spelers zorgden ervoor dat de 3 punten dit weekend in Cuijk bleven. Desney Rooijendijk, de stand in sluitpost, kon zich na de wedstrijd zelfs als man of the Match laten bekronen. Abdelilah Malki viel al na een minuut of 20 uit waardoor de ploeg nog eens door elkaar geschud werd.

Toch startte de roodwitten overdonderend en nam binnen 3 minuten een voorsprong. De slimme loopactie van Paco Geutjes werd op waarde geschat en de lange middenvelder maakte alleen voor de Blauwe Geel goalie geen fout. Hij krulde de bal in de verre hoek.

Zo snel als JVC Cuijk op voorsprong kwam, zo snel lag de gelijkmaker ook in de touwen. Danny Verbrakel tikte simpel de gelijkmaker binnen

De eerste speelhelft kenmerkte zich door rommelig veldspel en 2 ploegen die best wat ruimte achter hun verdediging lieten. Aan beide kanten ontstonden kansen die door beide ploegen niet benut werden. Beide ploegen konden niet compact blijven spelen en lieten tussen de linies de gaten vallen.

Het was echter JVC Cuijk dat vlak voor de thee op voorsprong kwam. Op aangeven van Paco Geutjes werd Jeroen van Schoonhoven in stelling gebracht. De target man van de JVC-ers omspeelde koel de Doelman van de tegenstander en schoof de bal keurig binnen.

Een wat chaotische periode na de rust maakt dat Blauw Geel veel in balbezit is en ook enkele kansen krijgt die door keeper Rooijendijk keurig worden gepareerd. In deze fase van de wedstrijd zou een gelijkmaker niet verwonderlijk zijn geweest.

De entree van Jay van Boxtel zorgt ineens voor een ander spelbeeld. De energieke middenvelder zorgt voor balans in de ploeg en maakt dat JVC Cuijk vanaf dat moment heer en meester is. Van Boxtel gaat voorop in de strijd en al snel maakt hij het verschil. Goed doorzetten zorgt er voor dat hij 2 duels achter elkaar wint en alleen voor de keeper komt. In de fractie van een seconde die hij nog heeft om de bal op doel te schieten is de keeper de blokkade de rebound wordt door Furkan Alakmak gemakkelijk binnengetikt.

Ondanks deze 3-1 achterstand probeerde Blauw Geel een tegenoffensief vorm te geven. Verder dan een bal op de lat boven keeper Rooijendijk kwamen ze echter niet.

De mooiste goal van de wedstrijd kwam op naam van Furkan Alakmak. Een met gevoel aangesneden bal werd vanaf 35 meter over keeper Brahim Zaari heen gelift. De schoonheid van deze goal maakte dat de mindere perioden in deze wedstrijd snel vergeten werden.

Het resultaat; een 7e plaats voor JVC Cuijk en een Blauw Geel dat dieper in de zorgen wordt gedrukt.

Een mooi weekend voor het Zaterdag 1 en zondag 1-elftal van JVC Cuijk. Een dag eerder won het zaterdag 1e elftal met 4-1 van het zaterdag eerste elftal van het Groesbeekse Treffers.

Volgende week misschien eenzelfde resultaat voor deze beide elftallen bij OFC in Oostzaan en v.v. Dieren?« terug naar overzicht