Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

JVC Cuijk in the dying seconds naar nederlaag

24-09-2018

Compact spelend JVC Cuijk sleept bijna punt binnen bij TEC uit Tiel.

De trainers Ferdi Akankan en Dennis Straatman hebben vooraf de Tielse ploeg ingeschat als 1 van de ploegen die bovenin mee gaat doen. Dit was vanaf het allereerste begin duidelijk zichtbaar in de strijdwijze van de Cuijkenaren. Vanuit een compacte speelwijze weinig ruimte weggeven aan de Tielenaren en van daaruit met snelle uitbraken de Cuijkse spitsen vinden. De Roodwitten missen nog steeds de langdurig geblesseerde Stan Broenland en daarnaast de beide vleugelverdedigers Alex Lejic en Jay van Boxtel. De breedte van de selectie maakt dat er nog steeds een strijdbare ploeg op het veld staat.

Jassin Aarab (Foto: S.V. TEC)

Toch waren het de Cuijkenaren die via rechtervleugelaanvaller Rik Renirie de eerste grote kans kregen. Vanuit een rush over de rechterflank zocht Rik met een wervelende knal de verre hoek. De Tielse doelman pareerde deze bal knap door hem naar de zijkant weg te werken. De gehele eerste helft was het spelbeeld, balbezit voor TEC en een geduldig verdedigend JVC Cuijk dat in bijna alle gevallen een antwoord had op de crossballen van TEC. Veelal werden deze ballen door de Tielse achterhoede richting linkermiddenvelder Mathijs van Gessel gestuurd. Jassin Aarab stond echter goed en speelde een puike eerste helft. Het middenveld met de teruggekeerde Jacky Chi speelde slim en liep tactisch op de juiste momenten de ruimte dicht. Sjoerd Booijen en Lars Loermans verzetten bergen werk. Sjoerd Booijen viel op doordat hij op de juiste momenten de bal in de ploeg kon houden en rust bracht. TEC was niet in staat kansen te creëren en JVC Cuijk loerde op die ene kans. Bijna vond JVC Cuijk – spits Jeroen van Schoonhoven het doel met een knal vanaf 25 meter die op de paal uiteen spatte.

Een eerste helft die terecht met een brilstand beëindigd werd.

Na de thee geen wissels maar wel een omzetting bij TEC. De slim spelende Mathijs van Gessel wordt naar het centrale gedeelte van het middenveld geschoven. Hierdoor komt hij meer in balbezit. De snelheid van zijn vervanger aan de linkerkant zorgt voor meer diepte bij Tiel. De ploeg uit de Betuwe krijgt meer kansen en keeper Yorrit Kanters ontpopt zich tot held van het veld. Hij ranselt de ene na de andere bal uit het doel. Enkel bij de hoge ballen laat hij zien dat hij ook niet feilloos is. Echter hieruit ontstaat geen doelpunt. Zelfs een lichtzinnig gegeven strafschop voor een lichte overtreding op de rand van het strafschopgebied kan niet tot doelpunt gepromoveerd worden omdat Keeper Kanters naar de goede hoek zweeft. JVC Cuijk verschijnt middels een goede passeeractie van Rik Renirie en als gevolg daarvan een daverende knal van Furkan Alakmak ook voor het Tielse doel. De goede keeper van TEC voorkomt dat de bal van Alakmak in het dak van het doel belandt. In het beste kwartier van de wedstrijd van JVC Cuijk soleert Paco Geutjes langs 3 Tielenaren en krult de bal naar de verre hoek. Ook hierop heeft de sluitpost van TEC een antwoord.

Ondertussen grossiert de scheidsrechter in gele kaarten. Met name tegen praten treedt deze leidsman op, terwijl hij harde tackles en stevige duels op dit natte veld voorbij laat gaan. Ook de JVC Cuijk aanvaller die naar de grond getrokken wordt in de 16-meter van TEC wuift hij weg. Daar waar JVC Cuijk even dacht aan een ‘gestolen’ overwinning valt in de 94e minuut na een aantal hoekschoppen waarbij flink geduwd en getrokken wordt het Tielse doelpunt. Een JVC Cuijk been is nodig om Tiel aan de overwinning te helpen.

Eerlijk is eerlijk, een overwinning tegen deze sterke Tielse ploeg zou teveel zijn geweest, maar een gelijkspel zou een terechte beloning zijn geweest voor JVC Cuijk.

Komende zondag komt Blauw Geel uit Veghel op bezoek. Deze geelblauwe ploeg heeft tot nu toe 3 punten uit 5 wedstrijden behaald en staat inde onderste regionen. Met dezelfde scherpte als tegen TEC moeten er punten behaald kunnen worden.


Held van het veld; Yorrit Kanters« terug naar overzicht