Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

Opnieuw geen punten voor JVC Cuijk

14-05-2018

JVC Cuijk trad aan in en tegen Be Quick uit Haren (Groningen). De wedstrijd in Cuijk eerder dit seizoen, gespeeld op het veld van SIOL, was de openingsouverture van dit seizoen en werd ruim met 4-2 gewonnen door de Cuijkse ploeg. De start van een sterk seizoen met als hoogtepunt het winnen van de tweede periode. Een voorlopig hoogtepunt want er zit nog meer in het vat tijdens het toetje na het seizoen (red. de nacompetitie), als de rood-witten tenminste de vorm van de tweede periode terug weten te vinden.

Na de lange busreis mocht een gehandicapt JVC Cuijk aantreden. Maar liefst 6 reguliere basisspelers ontbraken om diverse redenen op t wedstrijdformulier. Simon van Zeelst en Jorrit Ritzen waren dit duel geschorst na eerdere gele kaarten. Furkan Alakmak, Stan Broenland en Maarten Bosch hadden last van uiteenlopende blessures. Daarnaast kwam Jay van Boxtel net terug uit Spanje. De Groninger daarentegen waren op volle oorlogssterkte om te vechten tegen degradatie. Ieder punt is voor hen belangrijk om afstand te nemen van een directe degradatieplek. En dit was te zien: Be Quick domineerde vanaf het begin en na een kwam na een kwartier terecht op voorsprong. Een tackel van Jurre Grotenhuis in het eigen strafschopgebied werd bestraft met een gele kaart en een penalty. Topscorer Daan Driever mocht aanleggen en faalde niet: 1-0 voor de thuisploeg. In de 25ste minuut deed JVC Cuijk wat terug. Een schot van Sjoerd Booyen trof de lat. Een goede aanval van BeQuick werd onschadelijk gemaakt door Yorrit Kanters, en even later moest er een zogenaamde professionele overtreding van Timo Peters aan te pas komen na ongelukkig uitverdedigen van JVC Cuijk om Be Quick te beletten een grotere voorsprong te nemen. Nadat Rik Renirie nog een schotkans had gemist werd met een terechte Groningse voorsprong de rust bereikt: 1-0.

In de tweede helft begon waar de eerste was geëindigd namelijk met Be Quick als meest actieve ploeg. De tweede Groninger treffer viel na een uur spelen. Een corner van Raymond Bolt werd met een stuit ingekopt door Twan Nieboer. Doelman Yorrit Kanters was kansloos. JVC Cuijk ging nu vol op de aanval spelen maar tot doelpunten leidde dit niet. Lars Loermans (ingevallen voor Lucas vd Heuvel) zag zijn inzet van de lijn gehaald worden, en een kopbal in de 68ste minuut ging net naast. Tien minuten voor tijd bepaalde Raymond Bolt met onhoudbaar en hard afstandsschot de eindstand op 3-0. De wedstrijd was gedaan. De terechte en broodnodige punten waren zondag voor Be Quick. Voor JVC Cuijk restte een lange terugreis met de wetenschap dat er een aantal spelers hebben kunnen herstellen van blessures en een aantal schorsingen ongedaan zijn gemaakt. Tevens rest de conclusie dat er nog wel wat moet gebeuren om weer sterk de nacompetitie in te gaan.

Er zijn nog 2 wedstrijden te spelen deze competitie. In die wedstrijden is er niks te winnen (behalve natuurlijk de 6 punten), maar wat wel belangrijk is dat JVC Cuijk weer vertrouwen gaat tanken met goed spel. De ploeg kan het, dat heeft men vaak laten zien dit seizoen en het publiek heeft vaak daarvan genoten. De wil om te winnen is noodzakelijk om goed de nacompetitie in te gaan. Er is nog niets verloren maar er ligt nog een mooie prijs als toetje aan het einde van dit seizoen. Het zou jammer zijn dat zo’n mooi seizoen als een nachtkaars uit zou gaan en dat het opgebouwde krediet verloren zou gaan.« terug naar overzicht