Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

JVC geeft voorsprong uit handen

07-05-2018

Met het oog op de nacompetitie heeft JVC Cuijk na de periodewinst wat gas teruggenomen, om zich vervolgens weer voor de laatste wedstrijden op te laden voor het toetje. Vanaf afgelopen week zijn de Cuijkenaren weer begonnen met de “normale” programma om zich dus in te spelen voor de nacompetitie die op 30 mei van start gaat. Tegen Hercules thuis moet alles weer op rolletjes lopen.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg. JVC domineerde en had met schoten o.a. van Visser (van 20 meter op de lat) en Van Zeelst (kopbal over), de meeste kansen. Ook Jordie van der Laan kreeg kansen, maar de goed keepende Mulder bracht meerdere malen goed redding. Uiteindelijk viel in de 32e minuut de openingstreffer voor JVC; een combinatie tussen van der Laan en van Zeelst zette laatstgenoemde voor het doel, 1-0. De gasten uit Utrecht kregen hoe lang hoe meer kansen in de eerste helft, met o.a. een vrije trap op de paal, die via Kanters naast ging. Maar het had ook zomaar 2-0 kunnen staan bij rust.

In de tweede helft leek het hetzelfde verhaal te worden, met JVC als voetballende ploeg. Dit resulteerde tot de 2-0 in de 50e minuut, clubtopscoorder Jordie van der Laan maakte zijn 25e van het seizoen. Vanaf de 2-0 ging het bergafwaarts. JVC had nog wel kans op de 3-0 maar het spel van de afgelopen weken leek ineens weer terug. Er werden minder duels gewonnen en Hercules ging meer voetballen. Dit resulteerde in dat Gilbrano Plet nog voor het uur de 2-1 scoorde. Zo’n vijf minuten later werd er gefloten voor een overtreding tegen Simon van Zeelst, de uiteindelijke Marc Sport Man of the Match maakte volgens de arbiter een overtreding, waar niet veel aan de hand was. Bij de daarop volgende vrije trap werd de paal geraakt, waardoor de bal direct voor de voeten van Fonville kwam. Deze kon vrij intikken waardoor de teams weer in balans waren, 2-2.

In vijf minuten tijd werd een 2-0 voorsprong verspeeld en JVC kon weer van voren af aan beginnen. Er waren weer een paar kansen, maar Mulder stond telkens in de weg. Ook ging Jorrit Ritzen even de spits maar dat mocht niet baten. In de 80e minuut kende scheidsrechter Hensgens een vrije trap toe aan Hercules vlak voor de 16. Jeffrey Vlug, ex-speler van o.a. Sparta, Fortuna en FC Den Bosch, legde aan om de vrije trap te nemen. Deze schoot hij onberispelijk en snoeihard tegen de touwen, Kanters was compleet kansloos, 2-3. Hier leek het over te zijn, JVC deed nog pogingen om aanvallen op te zetten, maar tevergeefs. Vlak voor tijd maakt Plet de drama compleet door ook de 2-4 op het scorebord te zetten.

Zoals met name het eerste halfuur is gespeeld leek JVC weer even “de ouwe”, maar scherpte ontbrak in de rest van de wedstrijd. Om nog een beetje van jezelf te laten zien in het “toetje”, waar promotie naar de Tweede Divisie afgedwongen kan worden, moet er scherpte zijn. De roodhemden uit Cuijk hebben nog drie wedstrijden om zich in te spelen voor de nacompetitie, waar waarschijnlijk de Treffers of FC Lienden de tegenstander wordt. Volgende week wacht een verre uitwedstrijd in het Groningse Haren tegen het tegen degradatie strijdende Be Quick 1887. Op 20 mei wacht HBS in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor de nacompetitie, een week later speelt JVC in Zeelst tegen UNA.« terug naar overzicht