Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

JVC zet mindere reeks voort

29-04-2018

JVC Cuijk zet de mindere reeks voort in Oldenzaal

Nog maar een paar weken geleden speelde JVC Cuijk in Cuijk tegen Quick20 met als resultaat een eenvoudige 4-1 overwinning, maar bovenal de winst van de 2de periode. Het was meteen de laatste winst van JVC Cuijk in dit seizoen. Sindsdien werden alle wedstrijden gelijk gespeeld of verloren. Of dit nu komt omdat de spanning van het niet behalen van een kampioenschap eraf is, en daarom gekozen wordt voor een “voorbereiding binnen het seizoen”, of dat domweg de koek op is, de nacompetitie zal t leren.

Eerst moest er afgelopen zondag nog gespeeld worden in Oldenzaal, de woonplaats van toparbiter Björn Kuijpers, waar de plaatselijke vereniging Quick20 resideert. Een prachtige club die puur op eigen kracht proberen zo hoog mogelijk te voetballen, en met succes. Gevolg van het beleid is dit seizoen wel dat er geknokt moet worden tegen degradatie nadat men in het begin van het seizoen er geen punten werden gepakt. Sinds de winterstop pakt Quick20 echter punten, weliswaar nog steeds wisselvallig, maar langzaam maar zeker kruipt de ploeg omhoog. Hoe anders is t met JVC Cuijk. Tot aan de winterpauze was JVC Cuijk te vinden aan de bovenkant van de midden categorie, maar na een fantastische reeks wonnen de Cuijkenaren de 2de periode en kwam zowaar de koppositie in zicht. Echter, zoals eerder geschreven was na het piekmoment van de 2de periode de koek voor nu even op.

In de eerste 15 minuten drong Quick20 stevig aan en beperkte JVC Cuijk zich tot tegenstoten. In de 4de minuut werd een schot op doel van de lijn gehaald door Jay van Boxtel, en weer 4 minuten later werd een kopbal door Quick20 uit de hoek getikt door doelman Yorrit Kanters. Dezelfde Kanters werd in een 1-op-1 situatie even later de winnaar, en de stand bleef zodoende 0-0 na 15 minuten. In deze fase verdiende Quick echter de voorsprong, echter doelman Kanters etaleerde zijn grootse vorm en dat was nodig. In de 20ste en 21ste minuut moest hij opnieuw redding brengen. Het duurde uiteindelijk tot de 24ste minuut voordat JVC Cuijk zichzelf in kansrijke positie speelde: een mooie steekpass van Furkan Alakmak op de meegelopen Maarten Bosch zette hem vrij voor open goal, echter Maarten reageert niet omdat hij denkt buitenspel te staan…. Het was ook teveel van het goede geweest. JVC Cuijk was te slordig in de passing en leed daardoor regelmatig bal verlies, terwijl Quick liet zien dat t nog ergens voor speelde. In t laatste kwartier voor de rust mocht Jorrit Ritzen nog op doel koppen, en mistte Maarten Bosch op een haar een kopkans uit een voorzet van Rik Renirie. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Al 4 minuten na de rust werd de gelijkstand echter doorbroken. Jurre Grotenhuis moest ingrijpen en legt daarbij een speler van Quick20 neer in t strafschopgebied…penalty, geel voor Jurre, en uiteindelijk 1-0 voor Quick20. Een terechte voorsprong.

Binnen het kwartier na de rust werd de stand verdubbeld. Onnodig balverlies van Simon van Zeelst brengt spits Kemna in balbezit en hij legt keurig af op van Breemen: 2-0. In het resterende deel van de wedstrijd moest Yorrit Kanters nogmaals ingrijpen om een 3-0 nederlaag te voorkomen. Tevens mochten youngsters Lucas vd Heuvel, Lars Loermans en Sergi Simons hun opwachting maken.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een terechte overwinning voor de thuisploeg. Het was wellicht het slechtste duel van JVC Cuijk dit seizoen, en trainer Ruud Kaiser moet zijn ploeg de komende weken weer in vorm zien te krijgen voor de nacompetitie.« terug naar overzicht