Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

EVV steelt 3 punten bij JVC Cuijk.

23-04-2018

Counterploeg EVV uit Echt slaagt er als vanouds in om bij JVC Cuijk met een compacte en zeer verdedigende speelwijze de volle winst uit Cuijk op te halen.

Iedereen die het voetbal op het hoogste amateurniveau de afgelopen 15 jaar heeft gevolgd weet dat de gasten uit Echt met een gesloten verdediging en met minimaal 8 mensen achter de bal elke tegenstander te lijf gaat. Ook deze zondagmiddag lieten zij het spel aan JVC Cuijk en loerden de Limburgers op een kansje middels een scherpe counter. Een overwinning voor EVV zou betekenen dat een langer verblijf in de 3e divisie zo goed als zeker is.

JVC Cuijk betrad het veld zonder Jurre Grotenhuis, maar met Maarten Bos en ‘Echtenaar’ Yorrit Ritzen in het hart van de verdediging. De rest van de ploeg bestond uit de gebruikelijke spelers. Dit collectief heeft dit seizoen met grote bezieling, onder leiding van trainer Ruud Kaiser, een topprestatie neergezet. De behaalde periodetitel en het gevecht om de bovenste plaatsen zijn een gevolg van een uitgebalanceerde ploeg die voor elkaar door het vuur gaat en bovendien aantrekkelijk en gepassioneerd voetbal laat zien.

Deze, zonnige en warme zondagmiddag, begon goed voor de ‘Roodwitten’. Het balbezit was voor de Cuijkenaren en dat resulteerde in een aantal ‘mogelijkheden’. In de 11e minuut was het Rik Renirie die met een pegel van een metertje of 20 maar net over het ‘Echtse’ doel schoot. Simon van Zeelst (foto) kopte uit een hoekschop over en een vrije trap vanuit een mooie positie werd via een Limburgs been ternauwernood tot hoekschop verwerkt. De spaarzame uitvallen van EVV waren die eerste helft niet echt doelgevaarlijk, alhoewel doelman Yorrit Kanters 1 keer reddend moest optreden. De doelman van de ‘blauwen’ hielp JVC Cuijk bijna in het zadel doordat hij de bal panklaar in de voeten van Boy Visser schoof. Helaas schiet Visser de bal naast het doel. In de 32e minuut is JVC Cuijk het dichtst bij een doelpunt als ze een vrije trap krijgen op de rand van het Limburgse stafschopgebied. Boy Visser krult de bal heerlijk over de muur en de bal lijkt in de kruising te vliegen, maar kaatst via de binnenkant van de paal weer het veld in. Dezelfde Visser boogt de bal verrassend vanaf 30 beter over doelman van der Cruijsen heen, maar de bal stuitert op het stroeve kunstgras net over het ‘Echtse’  doel heen.

Als scheidsrechter Gansner voor het rustsignaal fluit blijft vooral het beeld hangen dat de Cuijkenaren zijn vergeten te scoren. De licht geblesseerde Simon van Zeelst zal na de pauze niet meer terugkomen en jongeling Booijen neemt zijn plek over.


(foto: Anja van der Laan)

Wanneer beide ploegen het veld weer betreden blijkt dat de EVV-spelers de thee beter hebben verwerkt dan de ploeg uit Cuijk. De roodwitten beginnen te slap aan de tweede helft en dat resulteert in diverse kansen voor EVV. In de 56e minuut komt Schroders alleen op doelman Kanters af, maar door goed keeperswerk van de talentvolle JVC Cuijk doelman blijft de brilstand op het bord staan. Ook ex-JVC-er Chefrino Eind (foto), die als spits van de ploeg uit Echt, uitblonk in veel valpartijen, komt in een 1 op 1 situatie met de Cuijkse goalie. Ook hier blijft Yorrit Kanters overeind en houdt JVC Cuijk op de been. JVC Cuijk kan spits Jordy van der Laan moeilijk bereiken en het hardwerkende Cuijkse middenveld onder leiding van Stan Broenland en Simon van Zeelst slagen er niet in om combinerend het andere doel te vinden. Veel van de ‘crossballen’ vanuit het centrale verdedigingsduo bereiken de flanken niet en worden onderschept door de Echtse vleugelverdedigers.

In de 61e minuut is een loopactie en counter dwars door het midden de inleiding voor de 0-1. Simmons is eerder bij de bal dan centrumverdediger Bos en puntert de bal in het lege JVC Cuijk-doel. Deze voorsprong zorgt ervoor dat EVV nog verder terugzakt en nog maar 1 eenzame spits rondom de middenlijn laat spelen. EVV heeft wat het wil en wordt nog volhardender in hun favoriete speelwijze. Tijdrekken, lukrake verre trappen naar voren en strijden om iedere meter maakt dat JVC Cuijk nauwelijks tot kansen komt. De Cuijkse ploeg kan de opening niet vinden. Ook de aanvallende wissel Loermans voor linkervleugelverdediger Lejic heeft niet het gewenste resultaat. De moegestreden Rik Renirie wordt op de rechterflank vervangen door de creatieve Lukas van Den Heuvel. Op deze manier proberen de coaches Straatman en Kaiser de EVV-muur te slechten.

De hevig tijdrekkende Limburgers worden door de scheidsrechter niet gemaand tot snelle spelhervattingen en wanneer aanvoerder Ritzen daar een opmerking overmaakt bestraft de scheidsrechter hem met een gele kaart. Ook Jordie van der Laan wordt verrassend genoeg bestraft met geel, wanneer hij een bal die tussen hem en de keeper invalt, probeert te bereiken en dit tot een botsing tussen hem en keeper van der Cruijsen leidt. Deze gele prent zorgt ervoor dat van der Laan de eerstvolgende competitiewedstrijd langs de kant moet blijven. In de 88e minuut ontvangt de Limburgse keeper,  na eindeloos tijdrekken, eindelijk de gele kaart die op de loer lag.vDe druk op het Limburgse doel neemt toe en wanneer Furkan Alakmak, in de 90e minuut, na een creatieve passeeractie, vanaf bijna de achterlijn, de bal laag voor het doel brengt, wordt hij door een JVC-er in het doel gelopen. Het gejuich van het Cuijkse publiek verstomd echter snel wanneer de grensrechter vlagt voor buitenspel.

Na het laatste fluitsignaal blijkt dat JVC Cuijk de 4e plaats nog steeds in haar bezit heeft. Met nog 5 competitiewedstrijden voor de boeg is het van belang de ploeg zich klaarstoomt voor de nacompetitie. Trainer Kaiser zal de ploeg gaan ‘optrainen’ voor die allesbeslissende wedstrijden en een paar mooie resultaten in deze laatste competitiewedstrijden kunnen daarbij helpen. De komende wedstrijd tegen Quick20 kan een begin zijn van een nieuwe serie.« terug naar overzicht