Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

Doelpuntloos gelijkspel

16-04-2018

Doelpuntloos gelijkspel in Haaksbergen.

Kijkende naar de stand voorafgaand aan de wedstrijd, waar JVC Cuijk op plek 4 stond en HSC21 op plaats 12, was er eigenlijk alleen nog iets te winnen voor de thuisploeg. Met 32 punten uit 27 wedstrijden was de thuisploeg nog niet veilig terwijl JVC Cuijk na de nederlagen tijdens het paasweekeinde geen aanspraak meer mocht maken op de titel. Trainer Ruud Kaiser schakelde verleden week meteen door toen het kampioenschap definitief uit het zicht was, en besloot de ploeg de komende weken meer rust te geven om daarna de opbouw richting nacompetitie te starten. Want dat toetje hebben de Cuijkenaren nog wel tegoed aan het einde van het seizoen.

Tijdens het bekendmaken van de startopstelling mocht Lucas van de Heuvel (foto) zijn eerste basisplaats van het seizoen noteren in plaats van Furkan Alakmak. Ook Alex Lejic werd uit voorzorg aan de kant gehouden en zodoende stond Timo Peters op het wedstrijdformulier. Dit met de teruggekeerde Boy Visser en Jay van Boxtel betekende een behoorlijke wijziging van de basis elf van vorige week.

Op het mooie nieuwe kunstgras probeerden beide ploegen het spel te maken en op zoek te gaan naar kansen, waarbij HSC21 toch wat dwingender was dan de rood witten. Tot grote kansen leidde dit echter vooralsnog niet. JVC Cuijk speelde niet haar beste wedstrijd maar uiteindelijk kwamen er toch wat kleine kansjes via schoten van Boy Visser en Lucas van de Heuvel. Aan de andere kant was Maarten Bosch alert bij een voorzet van HSC21 en ontnam ze zo de kans op de voorsprong. Eén keer in de eerste helft moest Yorrit Kanters optreden maar uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een terechte 0-0 tussenstand.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of routinier Jorrit Ritzen moest het veld verlaten met klachten aan het bovenbeen, en hij werd vervangen door Bjenze Graat. Even later moest ook Boy Visser vervangen moest worden met knieklachten door Sjoerd Booijen.  De gemiddelde leeftijd van het elftal was toen inmiddels gedaald tot ongeveer 20 jaar. Een compliment voor de staf, de TC en de jeugdopleiding van JVC Cuijk dat ze zoveel talent opleiden en dan ook echt kansen geven.

Sjoerd Booijen, Bjenze Graat, Lucas van de Heuvel en Timo Peters zijn erg jonge spelers die zeer talentvol zijn en nu al laten zien dat ze 3de divisie niveau aan kunnen. JVC Cuijk is dan ook erg blij dat deze jongens ook volgend seizoen deel uit maken van de selectie. De wedstrijd kabbelde voort waarbij beide ploegen wel wat kansen creëerden maar geen aanspraak mochten maken op de overwinning. De eindstand was dan ook zoals we begonnen: 0-0.« terug naar overzicht