Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

Knappe overwinning bij Jong de GraafschapKnappe overwinning bij Jong de Graafschap

08-10-2017
Zoals genoegzaam bekend is het spelen tegen beloftenteams voor menige tweede- en derde divisionist iedere keer weer een verassing. De ene week speel je tegen 18 en 19 jarigen, terwijl de week daarop je zomaar tegen spelers staat die niet misstaan in de Jupiler League of Eredivisie. 

Aanvoerder Jorrit Ritzen 


Zo trad JVC Cuijk vorig jaar aan tegen Jong de Graafschap, die op dat moment de topscorer van de Jupiler League van het seizoen ervoor in de spits hadden staan. Die wedstrijd eindigde toen in 4-4. Deze zondag scoorde JVC Cuijk opnieuw vier keer maar kon de Graafschap met een “echt” beloftenteam er slechts één tegengoal tegenover stellen.

JVC Cuijk moest opnieuw puzzelen in de startformatie nadat afgelopen vrijdag tijdens de laatste training Timo Peters met ook al een hamstringblessure uit viel. De oplossing werd gevonden door de 100% tweebenige Maarten Bosch aan de rechter zijlijn te posteren. Verder was iedereen blij met de terugkeer van Stan Broenland op de bank nadat hij tijdens de seizoen ouverture tegen BeQuick zijn kaak had gebroken.

JVC Cuijk begon uitstekend aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen schatte Rik Renirie een voorzet van Jordie vd Laan op waarde in en liet hij met zijn hoofd hard de 0-1 aantekenen. Een opsteker voor de altijd hard werkende buitenspeler Renirie, die altijd veel assists geeft maar zelf weinig scoort. Dit seizoen heeft hij er nu al twee in liggen. Na exact 30 minuten speeltijd wist Jordie vd Laan uit een werkelijk superieure corner van Rik Renirie de 0-2 binnen te koppen. Er was nog wat discussie of de bal de lijn wel was gepasseerd maar ook zonder doellijntechnologie kan dit gelukkig nog goed worden opgelost met een goed oplettende grensrechter: 0-2. Maar nog voordat t rust was kreeg JVC Cuijk een tegenvaller te verwerken. Helaas moest Aleksandar Lejic het veld verlaten met een blessure en was Stan Broenland zijn vervanger.

Ondanks deze wissel werd de rust met een 0-2 voorsprong bereikt. Een prima uitgangspositie voor de tweede helft en onmiddellijk na de rust strafte opnieuw vd Laan een fout in de verdediging van Jong de Graafschap af en wist zo de wedstrijd in t slot te gooien: 0-3. JVC Cuijk wisselde Bjenze Graat voor Sergi Simons en Hafid Sarkouk mocht na zijn blessure weer zijn opwachting maken op de plek van Boy Visser. Vijf minuten voor tijd gaf Dussink met een kopbal de stand een iets ander aanzien door de 1-3 aan te tekenen, maar t slotakkoord was in de slotseconde opnieuw voor JVC Cuijk en wel voor haar topscorer vd Laan die mocht aanleggen voor een penalty: 1-4. Een goede actie van Bjenze Graat binnen de lijnen van het zogenaamde zestienmetergebied leidde tot de stafschop. Opnieuw een goed resultaat voor JVC Cuijk in een uitwedstrijd en opnieuw een erg goede teamprestatie.

Na 7 wedstrijden kan voorzichtig de balans opgemaakt worden. De selectie werd afgelopen zomer stevig verjongd en er werd afscheid genomen van zogenaamde “namen” en gekozen voor lokale en regionale talenten die ambitieus zijn en als een homogeen team opereren, en vooralsnog betaald deze beleidskeuze zich uit. Vier keer werd er overtuigend gewonnen, één keer gelukkig gelijkgespeeld en tweemaal verloren. In vergelijking met vorig seizoen werden er tegen dezelfde tegenstanders al 10 (!) punten meer gepakt dan vorig seizoen. Er is heel bewust versterkt in de aanval en dat betaalt zich uit (al 17 goals vóór), en de verdediging begint de laatste weken ook steeds beter te draaien (slechts 1 tegendoelpunt in de laatste drie wedstrijden). De komende twee thuiswedstrijden zijn tegen promovendus Quick (Den Haag) en OFC (Oostzaan), twee sterke ploegen, en daarna weet JVC Cuijk ZO1 waar ’t staat.

Maar nu is het vooral genieten van de puike prestaties van onze rood-witte leeuwen.

« terug naar overzicht