Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Nieuws

Eén punt gewonnen, in plaats van twee verloren

01-10-2017
Johan Cruijff zei het ooit: “als je niet kunt winnen, zorg dan in ieder geval dat je niet verliest”. En dat was de conclusie die coach Ruud Kaiser ook trok na 90 minuten voetbal op het gerenoveerde kunstgras van JVC Cuijk.

Tijdens de warming up moest de technische staf van JVC Cuijk al haar eerste tactische ingreep doen toen Furkan Alakmak onverwacht moest aangeven dat hij geblesseerd was geraakt tijdens de laatste oefening. En toen na 3 minuten spelen ook rechtsback Sjoerd vd Looy met hamstringklachten uitviel viel daarmee het tactische plan van de thuisploeg in het water. Dit was niet de eerste keer dit seizoen in de door blessures geplaagde selectie die gelukkig breed en uitgebalanceerd genoeg is om iedere week een representatief elftal het veld in te kunnen sturen.

Marc Sport Man-of-the-Match keeper Yorrit Kanters

Desondanks domineerde JVC Cuijk tot de 30ste minuut. Niet door geweldig te voetballen maar door vooral heel veel druk naar voren te zetten en daarmee ADO’20 nauwelijks de kans te geven om van de eigen helft af te komen. Tijdens zo’n moment van druk onderschepte de goed spelende Aleksandar Lejic de bal op de linkerkant en stoomde met volle overtuiging op. Zijn voorzet werd door spits Jordie vd Laan hard ingeschoten maar miste precisie en verdween over het doel. Even laten was er een identiek moment aan de rechterzijde waar de uitstekend spelende Jay van Boxtel de voorzet gaf en vd Laan inkopte, maar de Heemskerkse doelman bracht prima redding.
Na ongeveer 30 minuten veranderde het spelbeeld en was ADO’20 een paar keer gevaarlijk. Een uitstekende kopbal werd door de opnieuw sterk keepende doelman Yorrit Kanters (foto) ternauwernood gered en een scrimmage voor het doel lag vrij voor het intikken, maar de ADO’20 aanval was niet adequaat genoeg en Jurre Grotenhuis kon uitverdedigen.

In de tweede helft ontstond een middenveld duel, waarvan beide coaches na de wedstrijd konden concluderen dat dit geen winnaar kende. Noch JVC Cuijk, noch de gasten uit Heemskerk waren in staat om het middenveld te domineren met als gevolg een voor het oog niet zo’n mooie wedstrijd, maar waarbij bij beide ploegen het besef leefde dat degene die het eerste scoorde wel eens de winnaar zou kunnen zijn. ADO’20 kreeg in deze fase de beste kansen maar het centrale duo Bosch en Grotenhuis gaf geen krimp, en het slotakkoord was bijna voor topscorer vd Laan die 5 minuten voor tijd de bal inkopte. Echter de doelman bracht redding met een snoekduik in de uiterste hoek.
Zodoende eindigde de wedstrijd in de bekende brilstand: 0-0.

Na afloop gaf de coach van ADO’20 aan dat men bewust JVC Cuijk wilde laten komen en vanuit een gesloten verdediging gokte op uitvallen. Gezien het aantal kansen had hij op meer gehoopt, en coach Kaiser moest uiteindelijk concluderen dat 3 punten vandaag niet verdiend was geweest en er dus één punt gewonnen was in plaats van twee punten verloren. Positief was dat er opnieuw door iedereen (zonder uitzondering) keihard werd gewerkt en uiteindelijk is dat de basis van succes.

Als de komende weken de ziekenboeg leegloopt dan geeft dat meer mogelijkheden en kan er hopelijk ook een keer een paar wedstrijden op rij met hetzelfde team gespeeld worden.

Volgende week speelt JVC Cuijk een uitwedstrijd tegen Jong de Graafschap. Vorig seizoen was de uitwedstrijd een ware thriller met uiteindelijk een 4-4 eindstand, en de thuiswedstrijd werd verloren met 0-1.

« terug naar overzicht