Business Club JVC Cuijk:
Sponsors voor sponsors

Historie Business Club

De wieg van JVC Cuijk als hoofdklasser stond in Beers. Op de bovenverdieping van een plaatselijk etablissement kwamen in 1993 het bestuur van de voetbalvereniging JVC Cuijk en enkele leden van de z.g. Bende van Beers bij elkaar. Tot de laatste groepering behoorde een aantal doorgewinterde JVC - supporters, die het beste met hun clubje voorhadden. Het moest nu maar eens afgelopen zijn met dat gependel tussen de vierde, de derde en de tweede klasse. De hoofdklasse, daar waren aller ogen op gericht. Tijdens dat even beroemde als geheime overleg in Beers werden de contouren uitgezet van wat nu de hoofdklasser JVC Cuijk is.

Business Club JVC Cuijk

Afgesproken werd dat naast de vereniging JVC Cuijk een Business Club JVC Cuijk zou worden opgericht. Belangrijkste opgave van de Business Club was en is: goede voetballers interesseren voor JVC Cuijk. Al in het eerste jaar lukte dat. Gerenommeerde spelers van hoofdklassers in de omgeving kwamen naar Cuijk en werden samengesmeed tot een hecht elftal. Het scoutingteam bood de trainersstaf in 1998 de gelegenheid een team neer te zetten dat – dankzij een spectaculaire wedstrijd in en tegen Schijndel – de sprong van de tweede naar de eerste klasse maakte. Kort daarna op 6 juni 1999 volgde met nagenoeg hetzelfde team de promotie naar de hoofdklasse.

Ook in het seizoen 2006-2007 werd JVC Cuijk kampioen van de Hoofdklasse. Het algemeen kampioenschap van Nederland werd op een haar na gemist. JVC Cuijk werd eervol 2e.

Een (h)echte band

Opvallend is dat JVC Cuijk geen duiventil blijkt te zijn waar voetballers even gemakkelijk in- als uitvliegen. Door de jaren heen is de kern stabiel gebleven. Van de eerste lichting uit 1998 staan nog steeds spelers in het eerste elftal van JVC Cuijk. Ook de vereniging zelf slaagt erin om het hoge tempo bij te benen waarin het eerste elftal omhoog geschoten is. De standaard jeugdteams voetballen inmiddels in hoge landelijke divisies en ook het tweede elftal speelt reserve hoofdklasse. Steeds meer komt het voor dat talentvolle jeugdvoetballers hun plaats veroveren in de selectie van het eerste elftal. JVC Cuijk is door de jaren heen een stabiele hoofdklasser geworden. Het kampioenschap in de hoofdklasse B op zondag 20 mei 2001 is daarvan een logisch gevolg. Bijna altijd is het Cuijkse team in de bovenste regionen van het linker rijtje te vinden.

Solide basis

Van groot belang is daarbij de financiële armslag die dankzij Business Club JVC Cuijk verkregen wordt. Directies van bedrijven, instellingen en middenstanders uit het Land van Cuijk zien het belang van hoofdklasse voetbal in de eigen regio. Zij zorgen er samen voor dat voetbal op hoog niveau mogelijk blijft.

Het hoogste niveau

De statuten van de Business Club JVC Cuijk zeggen in artikel 2.1: ‘De Stichting heeft ten doel het op hoger peil brengen van het sportieve niveau van JVC Cuijk.’ In het daarop volgende tweede artikel wordt gesproken over ‘het scheppen van de daartoe vereiste organisatie en het verwerven van de daartoe benodigde middelen’. Het staat er zo officieel, maar eigenlijk willen alle leden van de Business Club JVC Cuijk dat er in het Land van Cuijk op zo’n hoog niveau gevoetbald wordt, dat de regionale en landelijke media het over JVC Cuijk hebben. Steden als Nijmegen, Arnhem, Eindhoven, Venlo en Helmond moeten het zonder het hoogste amateurvoetbal stellen. Het Land van Cuijk kan sinds 1999 voetbalvereniging JVC Cuijk naar voren schuiven en daarmee de naamsbekendheid vergroten. Het publiek en de media volgen actief de prestaties van onze vereniging.

De kracht van een sterke band

Naast het bevorderen van de sportieve resultaten wil de Business Club JVC Cuijk ook een platform zijn voor ondernemers. Met de formule ‘Sponsors voor Sponsors’ hoopt het bestuur van de Business Club JVC Cuijk dat er een netwerk ontstaat waarin ondernemers elkaar weten te vinden. Het bezoeken van de wedstrijden van JVC Cuijk kan daarvoor een goede aanleiding vormen, maar meer nog is gebleken dat de Sponsoravonden aan die verwachting voldoen. Meerdere keren per jaar worden alle Sponsors uitgenodigd op een SterSponsoravond. Op het programma staan dan o.a. sprekers als Johan Neeskens, Wiljan Vloet, Jan en Youri Mulder, maar bedrijfsbezoeken bij de eigen Sponsors komen eveneens regelmatig voor. Het behoeft geen betoog dat daardoor de drempel bijzonder laag wordt om elkaar ook zakelijk te vinden.

Wilt u JVC Cuijk ondersteunen en tegelijk deel uitmaken van een sprankelend netwerk van ondernemers?

JVC Cuijk is op zoek naar interessante partners, die door middel van sponsoring iets voor JVC Cuijk en haar sportieve doelstelling kunnen betekenen. De vereniging brengt vele ondernemers uit de omgeving bij elkaar. Daarbij probeert JVC Cuijk een band te scheppen op basis van het gedeelde enthousiasme voor de vereniging.

Voor de sponsoren is dit een ideale mogelijkheid om ook uw zakelijke contacten met collega-ondernemers te onderhouden.

Uw lidmaatschap, een perfect marketinginstrument

Als lid van de Business Club JVC Cuijk maakt u deel uit van een uniek platform voor ondernemers, met daaraan gekoppeld talrijke zakelijke mogelijkheden. De Business Club stimuleert de onderlinge contacten en creëert een podium voor vruchtbaar relatiebeheer en netwerken. Deze formule is zeer succesvol gebleken gedurende het bestaan van de Stichting Ondersteuningsfonds JVC Cuijk, initiator van de Business Club.

Voor bedrijven uit de regio Cuijk betekent het lidmaatschap een uitstekend marketinginstrument. Niet alleen voor het onderhouden van zakelijke relaties in een ontspannen en sportieve sfeer. Maar ook voor uw personeel of vrienden, familie en kennissen is het bijwonen van een wedstrijd of een sponsorcontactavond een bijzonder leuke tractatie.

Kortom, voetbalvereniging JVC Cuijk is de meest actieve en attractieve topamateurclub in de wijde omgeving en haar Business Club is een perfecte partner voor al uw zakelijke en sportieve doelstellingen.

Vanuit de win-win gedachte geeft u echter niet alleen, maar krijgt u er ook wat voor terug zoals u bij onze tegenprestaties kunt zien.